Laserbehandeling


Eindelijk een effectieve behandeling tegen schimmelnagels : gezonde nagels met behulp van de Diodelaser

De schimmelinfectie
Heel veel mensen krijgen te maken met een schimmel- nagelinfectie, medisch bekend als onychomycose. Een schimmel die zich voedt met keratine, een proteïne in de nagel, is schuldig aan deze nare infectie.
Een schimmelnagel is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel, veroorzaakt door een infectie met een huidschimmel. De schimmel komt in de huid door bijvoorbeeld een besmette badkamer-, sauna- of zwembadvloer. Nagelschimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in sportschoenen. Mede daarom zijn de teennagels veel vaker aangetast dan de vingernagels.
De schimmelinfectie kan zelfs pijnlijk zijn, maar vooral met het uiterlijk van de aangetaste nagel heeft men moeite. Dit kan zelfs leiden tot een zeer negatief zelfbeeld. De diagnose is daarom in de meeste gevallen ook met het blote oog te stellen, alhoewel er ook andere nagelaandoeningen zijn die op een schimmelnagel lijken (bv psoriasisnagels).

Behandelingen
Schimmelnagels kunnen op verschillende manieren behandeld worden:

Er zijn speciale antischimmel nagellakken of lotions. Deze werken meestal alleen als de infectie nog niet diep in de nagel is doorgedrongen.
Medicijnen: sommige voorgeschreven medicijnen kunnen bijverschijnselen vertonen en geven zeker niet altijd het beste behandelresultaat. De tabletten moeten langdurig worden geslikt. Deze medicijnen worden dan ook niet zo snel door een arts voorgeschreven. Niet zelden treedt er later echter toch weer een re-infectie op.

De Diodelaser
Laserteen brengt een revolutionaire en klinisch bewezen behandelmethode, waarbij er geen zware medicijnen of andere kuren benodigd zijn. Het nagelbed van de schimmelnagel wordt door middel van een laser verhit, waardoor de schimmel wordt vernietigd. Er zitten geen bijwerkingen aan deze behandeling en er is geen verdoving nodig. De resultaten zijn zeer indrukwekkend!

De behandeling ziet er als volgt uit:
De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van de nagels;
De schimmelnagel mag niet te dik zijn;
De laser warmt de nagel op en zo zal de schimmel vernietigd worden;
De behandeling kan (licht) gevoelig zijn, maar verdoving is niet nodig. Er zijn geen    bijverschijnselen en er is geen herstelperiode;
Uiteindelijk zal het zeker 9 tot 12 maanden duren voordat de door schimmel aangetaste nagel eruit gegroeid is;
Na de behandeling is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om herinfectie te voorkomen;
Neem schone sokken mee voor na de behandeling. Deze moeten op tenminste 60 graden zijn gewassen;
Spuit al uw schoeisel in met een anti-schimmelspray;
Na het douchen de zeepresten goed afspoelen en voeten en handen goed droog maken.

Afhankelijk hoe besmet uw schimmelnagels zijn, kunt u binnen 2 tot max. 5 behandelingen van deze vervelende infectie zijn verlost. Wij adviseren u om na 6 tot 8 weken terug te komen voor de volgende behandeling.

De volgende personen komen niet in aanmerking voor een behandeling:
– Diabetes patiënten
– Epilepsie patiënten
– Hartpatiënten
En ook als u medicamenten gebruikt, die lichtgevoelig zijn, zoals prednison en antibiotica. Circa 2 weken na een antibiotica kuur kan u wel weer behandeld worden. U kunt bij uw huisarts of apotheker advies inwinnen.